Een gezonder leven als antistof tegen Corona

Gepubliceerd op:

Voldoende bewegen en een gezonde leefstijl: voor ons de normaalste zaak van de wereld! Maar opmerkelijk is dat dit nu ook steeds vaker in het nieuws is, omdat het een goede remedie lijkt tegen Corona. Nee, we claimen zeker niet dat je een besmetting met het Coronavirus voorkomt door een ‘healthy lifestyle’, maar artsen en medisch experts claimen wél dat fit zijn de kans op ernstige symptomen verkleint en bijdraagt aan een sneller herstel!

Corona en overgewicht

Je hebt de berichten in het nieuws vast voorbij zien komen: de relatie tussen overgewicht en in kritieke toestand op de IC belanden, is een vaak besproken thema. De cijfers van het RIVM laten een duidelijke oververtegenwoordiging zien van mensen op de IC met overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Om ervoor te zorgen dat je uit die gevarenzone blijft, is een gezond BMI bereiken dus één van de belangrijkste doelen.

“Zodra je buikvet een paar procent afneemt, heeft dat al een meetbaar gunstig effect op het immuunsysteem.”

Liesbeth van Rossum, internist-endocrinoloog Erasmus MC

Zelf aan de slag met gezondheid

Zorgprofessionals roepen burgers nu ook op om zelf aan de slag te gaan om een gezonder leven te realiseren. Een oproep waar wij zeker achter staan! Maar waar moet je beginnen? Als leek kan het best lastig zijn om dat te bepalen. Maar dit in dit artikel lees je waarom dat je er niet van mag weerhouden tóch een start te maken.

Volhouden is het allerbelangrijkst

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van gezonder leven, trainen en alles wat daarbij komt kijken. Want wéten dat dit belangrijk is, is één ding. Stap twee is om er ook echt mee aan de slag te gaan. Daar helpen we je graag bij. En dan nóg belangrijker: volhouden! Want beginnen is mooi, maar een gezonder leven bereik je niet door een paar keer sporten en een paar weken gezond eten. Deze omslag heeft tijd nodig en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Met de juiste begeleiding, voedingsadviezen en een passend trainingsschema, zorgen we ervoor dat jouw lifestyle switch ook echt bij jouw leven past. Hierdoor is de kans dat jij dit daadwerkelijk volhoudt een stuk groter!

Hulp en tips voor een gezonde leefstijl

Kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je je laten adviseren door een professional, richting een gezondere leefstijl? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. We helpen en steunen je graag. Alles voor een goede gezondheid!