Healthy lifestyle ahead!

Gepubliceerd op:

Weet je nog? Het was het eind van 2019 en je was klaar voor een kick-ass 2020. New year, new you! Maar hoe staat het met die goede voornemens nu we langzaamaan richting het voorjaar gaan? Meestal houden die goede voornemens – met een beetje geluk en wilskracht – slechts een paar weken stand… En dan? Gooi je het bijltje er dan bij neer? Nee, zeker niet! Elke dag is geschikt om een goede start te maken.

 

Lekker bewegen, lekker leven

Sport je al wat vaker, dan weet je hoe lekker je je daardoor gaat voelen. Heb je het nog niet zelf ervaren, dan kun je je er misschien nog weinig bij voorstellen. In het begin is het wellicht afzien. Maar met een goed trainingsprogramma boek je snel progressie en dan wordt het écht leuk. Beloofd! Zéker als je ook fysieke resultaten gaat zien: gewichtsverlies, een gespierder lijf, een heldere geest, een fijne mindset. Maar in eerste instantie is het gevoel dat je goed bezig bent al een heel mooi begin. En een goed begin, is het halve werk!

Good habits die hard

Het duurt even voor een bepaalde handeling een gewoonte wordt. Maar zit iets eenmaal in je systeem, dan kun je niet meer zonder. Zo zitten wij mensen nou eenmaal in elkaar. Zodra je wekelijks een aantal keren sport, dan ga je het uiteindelijk zelfs missen als je een keer niet kunt. Het wordt opeens wíllen sporten versus moeten. Daar gaan we voor! Een tip om niet in de knel te komen met je planning: plan het sporten op vaste dagen/tijden. De rest van je afspraken plan je hier omheen. Dit alles onder het motto: prioriteren kun je leren!

Bewust kiezen

Naast sporten is voeding een belangrijke pijler als het gaat om een gezonde leefstijl. Maar áltijd maar gezond doen, dat houd je niet vol. Iedereen die bewust bezig is met voeding en beweging herkent dit. En dat is ook niet erg. Maar realiseer je wel dat je ook als je ‘cheat’, zelf de touwtjes in handen hebt. Bewust eten staat niet per definitie voor gezond eten. Stel, je eet de hele week bewust gezond, je neemt minder in dan dat je aan energie verbruikt en je bespaart dagelijks 200 kcal. Met een zaterdagavond biertjes drinken en een kapsalon toe, heb je deze kcal alweer dubbel en dwars binnengekregen. Niet erg, als je je er bewust van bent. Wat we willen zeggen: voorkom dat het je overkomt. Kies bewust (on)gezond. Jij hebt de regie!

The best project you will ever work on is you 

Herken je dit: je stopt veel tijd in je werk en zet alles op alles om daar successen te boeken. Je ziet af, werkt hard en gaat zelfs aan de slag, terwijl anderen genieten van vrije tijd, hobby’s en dierbaren. Maar je weet waar jij het uiteindelijk allemaal voor doet: mooie resultaten en een gezonde afdeling of organisatie. Maar nu even een gewetensvraag, hoe zit het met jouw eigen gezondheid? Jijzelf bent jouw grootste kapitaal. Hoeveel tijd investeer je daarin? Hoe zou je de discipline die je dagelijks toont in je werk, in kunnen zetten voor je fysieke en mentale gezondheid? Denk daar eens over na. 😉

Begeleiding bij een gezonde leefstijl 

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het starten met een gezonde(re) leefstijl? Wij helpen je graag. Op het gebied van voeding, beweging én mindset. Pas als je oog hebt voor al deze componenten, wordt het een succes. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij!