Thuis in shape blijven doe je zo!

Gepubliceerd op:

Voor sommigen is het sluiten van de sportschool een goede reden om niks te gaan zitten doen. Maar niet voor jou! Want jij weet hoe gezond en fijn sporten is. Voor lichaam én geest. Dus wil je thuis aan de slag om je spierkracht te behouden? Dan hebben wij een aantal oefeningen voor je. Doe je mee?

Om ervoor te zorgen dat je het sportritme waar je lekker in zat, vast blijft houden, is het verstandig om ook thuis te blijven sporten op vaste momenten. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Sterker nog: met deze 5 oefeningen blijf je heel makkelijk in shape. En het mooie is: je hebt er geen attributen voor nodig. Let’s go!

Squat
Oefening 1: de squat

Allereerst de bekende squat. De één haat ze, de ander houdt ervan. Maar wat je er ook van vindt: de squat is een super effectieve oefening. Het is een zogenaamde ‘compound oefening’ waarmee je meerdere spiergroepen aanspreekt. Van je quadriceps tot kuiten, hamstrings en bilspieren. Lekker!

Push-up
Oefening 2: push-ups

Nog zo’n fijne multifunctionele oefening: de push-up! Met de push-up train je niet alleen je borst, maar onder andere ook je armen, triceps en zelfs je buikspieren. Altijd goed dus om deze mee te pakken. Vind je hem nog een beetje zwaar? Je kunt deze oefening ook op je knieën uitvoeren.

Uitvalpas
Oefening 3: de uitvalpas

Feel the burn met de uitvalpas! Je kunt deze oefening zo zwaar maken als je zelf prettig vindt. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe groot je de passen maakt en hoe diep je inzakt. Daag jezelf uit, maar vergeet niet dat een goede uitvoering het belangrijkst is. Op blessures zit je immers niet te wachten, toch?

Lateral high-knee
Oefening 4: de lateral high-knee

Voor deze oefening is het handig als je de ruimte opzoekt. Ideaal voor in de tuin (zet de rest van de familie ook aan het werk!), maar ook in de woonkamer hoeft dit geen probleem te zijn. Salontafel aan de kant en gaan met die banaan!

V-sit
Oefening 5: de V-sit

Dit is een lekker toetje: de V-sit! Nou ja, toetje… Van deze serie dan. Want wij raden je aan om deze oefeningen in een aantal series te herhalen. Overleg even met je trainer wat voor jou de beste trainingsomvang is. App ons gerust!

PS Heb je een gevoelige rug? Dan is de reverse crunch een goed alternatief voor de V-sit.

Afterburn

Zo, jij kunt nu met een gerust hart thuiswerken én trainen. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om fit te blijven: blijf gezond eten, ga iedere middag na de lunch een blokje om en doe je boodschappen indien mogelijk op de fiets. Voor de rest is het zaak om het hoofd koel te houden, want stress is funest voor je fitheid. Keep it cool and sweat & smile!

Tip!

-Spreek, voordat je begint, met jezelf af wat je gaat doen. Bijvoorbeeld alles 20x en dan het rondje met de verschillende oefeningen 5x.

-Of spreek een ‘totale tijd’ met jezelf af. Zet de timer bijvoorbeeld op 20 minuten.

-Of download een tabata-timer en doe iedere oefening in de tabata. https://www.tabatatimer.com

Op deze manier houd je je home-workout het beste vol en heb je na je training dat fijne voldane gevoel.